چاپ کثیف در اغلب موارد به صورت لکههای کوچک و تیرهی مرکب ظاهر شده که باعث ایجاد ظاهر کثیف در نواحی روشن سفارش چاپی میشود. در میان مشکلات چاپ فلکسو کثیفی در چاپ می تواند ناشی از عوامل متعددی باشد که در این مطلب از وبلاگ دیلون به بررسی و ارایه راه حل برای رفع آنها میپردازیم.
برای رفع مشکل کثیفی چاپ، ابتدا باید مرکب استفاده شده برای کلیشهها رو بررسی کنید. در صورتیکه مرکب بیش از حد برای کلیشهها استفاده شده باشد، با تعدیل فشار غلطک آنیلوکس و منبع، و همچنین تعدیل فشار دکتر بلید به کیفیت موردنظرتان دست خواهید یافت.
مسئله دیگری که باید مورد بررسی گیرد، فشار بیش از حد بین کلیشه و زیرلایه است. در صورت مواجه شدن با این مورد، نقطه اثر را تا کمترین سطح تماس کاهش دهید.
مرکب می تواند خیلی روان یا سفت باشد. مرکب سفت به معنی ویسکوزیتهی بالاست که تاثیر مهمی در چگونگی فرآیند انتقال مرکب دارد. هر چه مرکب سفتتر باشد، احتمال تجمع آن در اجزای چاپ بیشتر میشود که علاوه بر ایجاد کثیفی در چاپ میتواند منجر به مشکلات دیگر مثل پُر شدن (Filling in) و پل زدن (Bridging) شود. در صورت بالا بودن ویسکوزیته، میزان آن را تا حد قابل قبول کاهش دهید.
پایین بودن Ph مرکب هم از جمله مواردی است که ممکن است منجر به بک چاپ کثیف شود. شما میتوانید مقدار آن را مطابق با دستورالعملهای استاندارد افزایش دهید.
آلایندهای موجود در هوا همه جا هستند، به ویژه در چاپخانههای فعال ما را محاصره می کنند. ماشینآلات چاپی باعث ایجاد الکتریسیته ساکن می شوند که در نتیجه ذرات گرد و غبار شناور در هوا و سایر آلایندهها به آنیلوکس، مرکب و کلیشه یا حتی جنس چاپی جذب خواهند شد. بنابراین ترکیبات مرکب در هر کجا که با این آلایندهها در تماس مستقیم باشند تحت تأثیر قرار میگیرند. انباشتگی گردوغبار (پرز) کاغذ و سایر آلاینده ها میتواند یکی از مهمترین علل چاپ کثیف باشند. مشکلاتی که قابل دیدن نیستند را نمیتوان متوقف کرد، اما بهبود نظافت، فیلترکردن مرکب و سایر نگهداریهای معمول به روشهای صحیح و تهویه مناسب محیط چاپ، آلودگی را به حداقل میرساند.
آنیلوکس سیلندری است که وظیفه انتقال مرکب به کلیشه را به عهده دارد. کنترل میزان مرکب منتقل شده توسط حفرههای کوچک که سلول نام دارند و در سراسر آنیلوکس حکاکی شدهاند انجام میپذیرد. مرکب خیلی زیاد روی سطح انیلوکس به معنی مرکب خیلی زیاد روی جنس چاپی است و برعکس. بنابراین حم بیش از حد آنیلوکس نیز باعث کثیفی چاپ میشود که با انتخاب آنیلوکس با حجم پایین تر و تعداد سلول مناسب، میتوان از آن جلوگیری کرد.
همچنین فشار بیش از حد آنیلوکس نیز می تواند باعث بروز این مشکل شود، که با برگرداندن فشار از روی آنیلوکس بر روی کلیشه قابل حل است.
مرکب خشک شده روی سطح آنیلوکس، کلیشه یا جنس چاپی نیز می تواند باعث کثیفی در چاپ شود. این موضوع ساده، میتواند یکی از موارد تمیزکاری باشد که از آن غفلت می شود. اگر مرکب خیلی سریع، نادرست یا غیرمعمول خشک شود ممکن است روی آنیلوکس، دکتر بلید یا کلیشه بماند و مشکلات فیزیکی در روند انتقال مرکب ایجاد کند و در نتیجه باعث مشکلاتی مانند کثیفی در چاپ شود. شرایط جوی محیط چاپ مانند دما یا رطوبت، همیشه در سرعت خشک شدن مرکب موثر است. در هوای گرمتر و خشکتر سرعت تبخیر الکل، آب و حلالهای مرکب خیلی بالاتر است. شما میتوانید با کنترل جریان هوا بین خشککن ها از بروز این مشکل جلوگیری کنید. همچنین پیشنهاد ما مشاوره با کارشناسان مرکب دیلون در این زمینه است.
بادکردن کلیشه به علت مواد ناسازگار با کلیشههای چاپی هم از جمله مواردی است که ضمن مشاوره با تولیدکنندگان کلیشه باید بررسی شود.
در صورت عدم رفع مشکل، کارشناسان فنی دیلون همواره پاسخگوی شما خواهند بود.